ویژهبرنامه اکران مستندهای بین المللی با موضوع طوفان الاقصی، با عنوان «به عشق غزه» در هفتمین روز از چهاردهمین جشنواره مردمی فیلم عمار در سینما فلسطین برگزارشد.
به گزارش جهان سینما به نقل از عمارفیلم؛ در این ویژه برنامه ابتدا فیلم مستند «کرانه باختری اشغالی: جبهه دیگر»، مستند «خاطرات غزه» و مستند «به عشق غزه» پخششد و در ادامه «حسن عطیه»، فعال رسانهای فلسطینی ساکن لبنان، طی سخنانی گفت: مدتها است که در حوزه تولید محتوا فعالیت دارم؛ اکنون در حوزه غزه فعالیت میکنم. اهمیت و نقش تصویر بسیار بالا است. ما سینمای خود را داریم، چندی پیش اسپیلبرگ، مستندساز صهیونسیتی مصاحبه کرد که میخواهد درباره هفت اکتبر فیلم مستند بسازد. ما نقش او را می دانیم، ما فیلم او را دیدیم و مستند خود را قبل او ساختیم.
وی افزود: همه میدانیم دشمن بر علیه ما برنامهریزی و فکر میکند. امروز تولید مستند درباره جنگ غزه کار مقدسی است و ما باید در این زمینه فعال باشیم.
در ادامه «ملک خالد» اهل فلسطین ساکن در لبنان استاد دانشگاه و فعال رسانهای نیز طی سخنانی اظهارکرد: فیلم مستند درباره شهرم حیفا و کربلا ساختم. طوفانالاقصی یک طوفان واقعی بود که هر اتفاق اطراف خود را نشان داد و سبب شکست پروژه صهیونسیتی شد؛ هرچند دشمن تلاش کند همه ما را بکشد، شکست خود را رقم میزند. ما هر روز خانواده شهدای زیادی را می بینیم که میگویند باز هم ایستادگی میکنیم، خانواده شهدا اینک سربلند هستند.
وی افزود: ما مردم غزه متوجه شدیم مستندسازی امر بسیار مهمی است. وظیفه ما اهالی رسانه است که روایتگر حوادث در فلسطین باشیم. ما از انقلاب اسلامی ایران برای حمایتهایی که از ما دارد، تشکر میکنیم، ایران هزینههای بسیاری را برای حمایت از فلسطین پرداخت کردهاست. ما با حمایت شما زندگی میکنیم.
در بخش دیگری از مراسم «یحیی حسن» از عراق گفت: من پیگیر سینمای ایران هستم و فیلم «شیار »۱۴۳ را دیدم. پس از طوفانالاقصی، احساس خانواده شهدا در این فیلم را به خوبی حسکردم. این احساس را در ملتهای دیگر هم میبینم که وجدان آنها نسبت به مردم فلسطین بیدار شدهاست. پس وظیفه ما است که از «طوفانالاقصی» پشتبانی معنوی و رسانهای داشتهباشیم.
وی افزود: من رئیس موسسه «راههای مقاومت برای پیشرفت جوانان» هستم. در حمایت از «طوفانالاقصی»، پروژههایی در دانشگاهها و جلساتی برای حمایت و بصیرتافزایی داشتیم.
«جعفر مهدین» از دمشق سوریه، فعال فرهنگی و رسانهای به عنوان نفر بعدی این ویژه برنامه نیز طی سخنانی بیانکرد: ما مجموعهای از موسسات رسانهای هستیم که در راستای فرمایشات رهبری حرکت میکنیم. بنابراین تجمعها و راهپیماییهایی و کارگاههایی درباره فلسطین داشتیم؛ حتی برای بچهها هم مسابقاتی با موضوعات فلسطین برگزارکردیم.
در ادامه «عیسی خلیل» از لبنان فعال رسانهای دیگر نیز ابراز کرد: اسرائیل در حالی که تاریخ و گذشتهای ندارد، زیرپا گذاشتن قرارداد ژنو درباره کشتار زنان و کودکان را حق خود میداند. ما باید این مسائل را برای دنیا رسانهای کنیم.
در بخش دیگری از این نشست نیز یکی از اعضای جشنواره عمار توضیحاتی در مورد این جشنواره ارائه کرد که توسط مترجم به عربی نیز بیان گردید.
وی اظهار داشت: جشنواره عمار تماما مردمی بوده و با تجهیزات موجود شکل گرفتهاست. اینجا فقط مرکز اکران فیلمها است و تمام چیزها اینجا حاضر نیست؛ عمار در مساجد، دانشگاهها و مکانهای عمومی و حتی در کشورهای دیگری مثل عراق به نمایش درمیآید.
مستند در دل خود موضوعات مختلفی از انواع دغدغههایی که برای هرکس ممکن است به وجود بیاید را دارد. عمار بخشهای گوناگونی دارد که یکی از مهمترین آن، «اکران مردمی» است.
بخش دیگری از عمار، بخش جوایز است که به بهترین فیلمی که از بین سایر فیلمها اکران میشود، جوایزی اهدا میشود. در واقع عمار تلاش میکند تولید فیلم را به صورت مردمی پیش ببرد چون از بین مردم برخاسته و جلو رفتهاست. جوایز، سوژهها و حتی اکرانها هم مردمی است، در واقع ما با یک «سینمای مردمی» طرف هستیم. یک نکته مهم دیگر اینکه عمار سینما را از چارچوبهای سنتی یک مکان با چند صندلی خارج کرده و فیلم را در بین مردم نمایش میدهد. این تجربه در کشورهای دیگر هم بودهاست و در شهرهایی که سینما وجود نداشته از تجربهها و امکانات خود مردم برای این منظور استفاده شدهاست. بدین صورت که فیلم توسط خود مردم به نمایش درمیآید و منتظر سینما نمیمانند. بخش دیگر «نهضت تولید محتوای مردمی» است. در این حرکت، فیلمسازان مردمی با موبایل اقدام به ثبت سوژه کرده و آن را برای جشنواره ارسال میکنند.
در انتها توضیحاتی از جشنواره عمار و فیلمهایی که در آن اکران میشود هم به زبان عربی پخششد.