
چهاردهمین جشنواره مردمی فیلم عمار چهارشنبه ۲۷ دی با نمایش چندین فیلم کوتاه مستند و یک فیلم بلند سینمایی به نام مصلحت ساخته حسین دارابی پی گرفته شد .در این روز ویژه برنامه نطنز شب طنز انقلاب اسلامی با استقبال چشمگیر علاقه مندان به عنوان یکی از برنامههای جنبی جشنواره برگزار شد و در برنامه نشستها هم شهریار سرشناس با موضوع کاریکاتوری به نام نئولیبرالیسم، آینده نئولیبرالیسم در ایران و علی عبدی به عنوان انفعالی یا انقلابی عملکرد جمهوری اسلامی بعد از طوفان الاقصی سخن گفتند .ویژه برنامه جایزه با هم وطن هم به عنوان آخرین برنامه روز ششم جشنواره در سالن ۳ سینمای فلسطین برگزار شد .
به گزارش جهان سینما در میان مستندهای ششمین روز جشنواره دو مستند« رزیدنت» ساخته امیر محمد کوچکزاده و«هفت سال اینجا» ساخته سید مصطفی عبدالحسینی جلب توجه کردند .

«رزیدنت» یکی از مستندهای اجتماعی درخور تامل جشنواره مردمی فیلم عمار بود .مستندسازی درباره موضوعات ملتهب اجتماعی به ویژه اگر پای وزارتخانه ای هم در میان باشد ، بدون تردید نیازمند صرف انرژی بسیار برای انجام مراحل پژوهشی اثر به ویژه در عرصه میدانی است و مستندساز باهوش و کاردانی که این مراحل دشوار را پشت سر گذاشته، صرفاً به جذابیت ذاتی مضامین اجتماعی برای جذب مخاطب اکتفا نمیکند و به ضربآهنگ مناسب و موثر میاندیشد . حواسش هست که گفتگوهای طولانی به اندازه نماهایی که از دشواریهای تصویربرداری و گفتگو با برخی افراد با ظرافت در متن مستند گنجانده میشود ،موثر نیست. بنابراین میداند که تدوین مناسب در این گونه مستندها چقدر میتواند موثر باشد. رزیدنت به یکی از مهم ترین و قدیمی ترین مسائل مربوط به نظام آموزش پزشکی در ایران میپردازد ؛ معضلی که زمینه اش را قانونگذاران ایجاد کردند و با اکثریت قاطع به پیوستن نظام آموزش پزشکی به وزارت بهداشت رای دادند و حالا سالها پس از تصویب این قانون با رزیدنتهای مواجه هستیم که در یک سال ۱۳ نفرشان بر اثر فشارهای مختلف روحی روانی و اقتصادی خودکشی میکنند .مضمون اصلی اثر به اندازه کافی تلخ و گزنده هست و در مخاطبش هم انگیزه پیگیری ایجاد میکند.فرم انتخابی متناسب با مضمون ، همچنان که پیش از این گفته شد متکی بر تصویربرداریهای مخفیانه و گفتگوهای دشوار با رزیدنتهاست که ساختار کلی اثر را شکل میدهد.

مهم ترین ویژگی مستند «هفت سال اینجا » تلاش مستندساز برای روایت سینمایی و جذاب زندگی یکی از آزادگان عراقی به نام سید رسول موسوی در دوران دفاع مقدس است .یک مستند بازسازی شده با ساختاری حرفهای و فکر شده که ضمن روایت قصه جذاب زندگی سید رسول که پس از پیروزی انقلاب اسلامی به همراه خانواده از عراق به ایران میگریزد و بعد عازم جبهههای نبرد میشود و به اسارت در می آید، گوشه هایی از تاریخ دفاع مقدس را هم به تصویر می کشد. مستند، از زبان سید رسول روایت میشود و دوربین مستندساز سالها پس از پایان جنگ و دوران اسارت به مکانهای واقعی در عراق و ایران میرود و همراه با روایت سید رسول رنجهای او را در دوران اسارت به تصویر میکشد موسیقی و تدوین حرفهای هم به کمک مستندساز آمده و به جذابیتهای متنی و فرامتنی اثر افزوده است.
امروز در آخرین روز نمایش فیلم های جشنواره ، تعدادی از آثار شاخص جشنواره از ساعت 13 تا 22 و 30 دقیقه در سینما فلسطین به نمایش در می آید.